Forsa Norge har nå gleden av å tilby medlemmene skrive-/forskningsopphold på Xristos forskningssenter. Xristos har tilsammen 84 andelseiere der de fleste har en tilknytning til UiA. Hver av de 84 andelseierne har fått tildelt 2 uker hver. Når de ukene er, varierer fra år til år. For år 2019 disponerer Forsa Norge uke 28/29 og 40/41.

Xristos Forskningssenter ligger på øya Lesvos i Hellas, nærmere bestemt 5 km fra den lille byen Scala Kaloni. Selve stedet Xristos er bygget rundt et kapell fra 1500-tallet som er en del av Limonos-klosteret på den greske øye Lesvos. Limonos-klosteret ble grunnlagt i 1526 av Ignatios Agallianos. Limonos-klosteret har spilt en viktig rolle i Lesvos sin kirkehistorie. I den ottomanske perioden blomstret klosteret og det var flere munker som hadde tilholdssted på Limonos klosteret, også fra andre deler av Hellas. Et steinkast unna ligger Metochi studiesenter , som også er en del av klosteret.

Xristos har syv rom, hver med 2 senger. Hvert rom har et lite kjøkken, to senger og en skrivepult. Det er enkel, men god standard på rommene. I tillegg er det et bibliotek med arbeidsplasser. Det er også aircondition på rommet som også kan brukes som varmeovn i kalde perioder. I tillegg til de syv rommene er det felles bad og dusj, lesesal/ arbeidsrom og en liten kafe hvor det er mulighet til å kjøpe drikke. Det er også sittegrupper ute i hagen for de som ønsker å arbeide ute. Det er ikke salg av mat på Xristos, men det er mulighet til å spise på Metochi hvis det er seminarer der.

Sengetøy og håndkle er tilgjengelig på Xristos. Badehåndkle må du ta med selv. På Xristos kan du låne sykler gratis. Xristos ligger ca 5 km fra stranden, og 3 km fra nærmeste landsby (Kalloni). Overtagelsesdag er søndag. Fly: Både Apollo og Ving flyr til Mitilini på søndager. Ellers er det mulig å bestille charterfly til feks Rhodos og ta innenriks derfra (via Athen). Det er trådløst internett som virker stort sett over hele området.

Bruken av leiligheten er gratis for medlemmer av Forsa Norge, men utgifter til strøm, rengjøring, internett mm koster 600 kr for en person pr uke.

Tilbakemeldinger fra opphold på Xristos og Metochi er svært positive. Rolig og landlig beliggenhet gir de beste muligheter for arbeidsro og refleksjon. Vi i Forsa håper at dette vil være et tilbud som våre medlemmer vil benytte seg og ha glede av! For mer informasjon og søknadsskjema kontakt Tanja Banerji. Mailadresse: tanja.banerji@uit.no

0 Svar

Legg igjen et svar.

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *